top of page

HETI ÜZENET

Tanuljunk Jézustól: Miért is aggódunk?

2018 március 22.

"Ki tudná közületek aggodalmaskodásával akár csak órával is meghosszabbítani az életét? Miért aggódtok a ruhák miatt?"

/Máté 6:27-28/

Jézus azt mondja, hogy ne aggódjak, de ezt könnyebb kimondani, mint megvalósítani. Ahogy az életemben, országomban, a világban észlelhető problémákra és nehézségekre koncentrálok, pillanatok alatt aggódni kezdek és a gondolkodásom negatív irányba fordul. Elsőre az aggodalom kényelmes választásnak tűnhet, de hosszútávon daganatként emészti fel a lelkemet.

Mi az aggodalom ellenszere? Rábukkantam az interneten egy orvosi weboldalra, ahol az egyik cikk azt ígérte, hogy kilenc lépésben segít leszámolni a krónikus aggodalommal. Először azt javasolta, hogy készítsek egy listát az aggodalmaimról, majd analizáljam őket hét további lépésben. Jézus azonban máshogy fog hozzá. Azt mondja, hogy koncentrálj Őrá és az Ő Királyságára. Miért? Mert bizalmat szül és csökkenti az aggodalmat.

"Isten királyságával és azzal törődjetek, amit Isten igazságossága kíván – erre törekedjetek mindenek előtt! Isten pedig majd törődik azzal, amire szükségetek van. Ne aggódjatok tehát a holnap miatt! A holnap majd magával hozza az új gondokat és az új megoldásokat is. Minden napnak elég a maga gondja-baja."

Máté 6:33-34

Az aggodalom ellentétét választani – bízni Jézusban és remélni az Ő uralmát – áldott élethez vezet.

Ó, Atyám! A szívem és a lelkem Rád vágyik. Kérlek, bocsáss meg nekem! Olyan békét adtál nekem, amely minden értelemet meghalad. A Te országodat és a Te igazságodat keresem, az aggodalmat pedig az ajtón kívül hagyom. Ámen.

Veletek együtt utazva,

bottom of page